Wij vinden dat er meer plantaardig, lokaal en seizoensgebonden gegeten moet worden. Maar, op dagen dat vlees of vis als uitzondering mag, moet dat het beste zijn wat er is. Wild is dan onze keuze.

'Eerlijk' houdt voor ons dus in dat we werken met wild vlees. Juist dit vlees is van hoge kwaliteit, waardevol en iets wat wij van oudsher eten. De ganzen, eenden, damherten, of wat er in het seizoen is vormen een uitdagend onderdeel van het ingrediëntenpalet bij Belén.

Bij Belén eet je - soms bijna vergeten - klassiek georiënteerde gerechten, bereid met Nederlandse ingrediënten. Wij selecteren lokale producten uit het grotere Delta gebied van Nederland. Hierdoor houden wij de aanvoerlijnen kort en kunnen wij kwaliteit garanderen. De lokale seizoensproducten geven ons een creatieve uitdaging, waarbij wij ervoor zorgen dat ons afval minimaal is.

We zijn ons ervan bewust dat meer mensen in de stad komen wonen, maar in deze toenemende verstedelijking ontstaat een clash met onze natuurlijke omgeving. Dieren die de boeren, industrieën en het verkeer tot overlast zijn, worden bejaagd om vervolgens vernietigd te worden. Dit is volgens ons verkeerd, en daarom werken wij o.a. samen met Hollands Wild.